Demonstraties Boerenlanddag

 

Deze dag staat in het thema van ‘dieren aan het werk’

Zo zijn er demonstraties schapen drijven met behulp van Border Collies, is er een konijnentrainer aanwezig, wordt er een behendigheid parcours uitgezet met verschillende hondenrassen en laat ezel Iejoor zien dat ezels ook goed te trainen zijn. Natuurlijk is er ook weer een boerenmarkt en live muziek van ‘Chicks and Wings’, een speurtocht en spelletjes voor kinderen tot 12 jaar en een tentoonstelling van oude landbouwwerktuigen.

Er worden diverse demonstraties gehouden waarbij dieren in actie komen:

  • Demonstratie Schapen drijven, met behulp van de Border Collies gaat Sylvia Passchier van Big City Borders, de schapen met behulp van haar honden een bepaald route laten afleggen zoals een herder dit op de heide doet.
  • Diverse honden van verschillende rassen gaan, aangemoedigd door en op aanwijzingen van hun baasje een parcours afleggen en moeten daarbij hindernissen nemen zoals door een tunnel heen gaan en over hindernissen springen. Dit wordt georganiseerd door de hondenclub “Airsport” uit Hoofddorp.
  • Merel Jansen met haar ezel Iejoor laten zien dat ook een ezel vele vrijheidsdressuurkunsten kan leren. Veel mensen verwachten dit niet van een ezeltje maar Iejoor gaat de bezoekers van Elsenhove de Spaanse pas, steigeren, doodliggen, apporteren en nog veel meer laten zien!
  • Konijnentrainster en deskundige, Sandra Korhorn geeft een demonstratie met haar konijnen die zij diverse spelletjes heeft aangeleerd. Dit vinden de konijnen leuk om te doen. Daarnaast geeft Sandra adviezen over het houden van konijnen en alles wat daar bij komt kijken.
  • Een enthousiaste groep trekker eigenaren zijn bereid hun mooie oude trekkers tentoon te stellen, waarbij kinderen er zelfs even op mogen gaan zitten voor een stoere foto.
  • Een van de medewerkers van speelboerderij Elsenhove zal een aantal schapen deskundig ontdoen van hun winterjas. Ieder voorjaar moet dit bij de schapen gebeuren.
  • Marcel van Leeuwen stelt zijn oude melkwagen tentoon met daarbij een verzameling van oude landbouwgereedschappen.

Vanaf 13.00 tot 17.00 uur vindt de Boerenlanddag plaats
Bij de ingang worden bij de informatietafel van de Stichting vrijwilligers Elsenhove spelkaarten verkocht waarmee kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen deelnemen aan de spelletjes en aan een speurtocht. Met de speurtocht zijn leuke prijzen te winnen. Tot uiterlijk 16.00 uur worden de spelkaarten verkocht, om 16.30 uur stoppen de spelletjes.

Op de boerenmarkt staan de volgende kraampjes: IVN vogelwerkgroep, de Wereldwinkel, Potjetoe, de Bijenvereniging, KNGF (Blinde Geleidehonden ), SZH ( zeldzame huisdierrassen), Beebox (biologische maaltijden), Corrie Zwart (werken met natuurlijke materialen), Marianne Kors (spinnen en kaarden), Elsenhove Horeca en Elsenhove Stichting vrijwilligers.Het geheel wordt opgevrolijkt met live muziek van ‘Chicks & Wings’.