Overzicht per maand

AktiviteitActiviteitenkalender Speelboerderij Elsenhove 2017

Alle activiteiten worden georganiseerd of vallen onder de verantwoordelijkheid van vrijwilligers van de Stichting Vrijwilligers Speelboerderij Elsenhove.

Alle activiteiten zijn van 14.00 – 16.00 uur, behalve als dit anders is aangegeven. Bij het broodbakken geldt ‘op is op’.

Maart

Zondag 4            Broodbakken: kinderen van alle leeftijden kunnen hun eigen broodje maken.

zaterdag 10         NL Doet ( 10.00-16.00 uur) zie website NL Doet voor meer informatie.

April        

Maandag  2      Poppenkast  (2e Paasdag): de eerste kuikentjes van het seizoen zijn als het goed is net uit het ei gekropen. Om 14:30 uur is er een poppenkastvoorstelling van poppenkast Stromboli. De boerderij is ook 1e Paasdag open, van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Zondag 8           Broodbakken: kinderen van alle leeftijden kunnen hun eigen broodje maken.

 

Mei           

Zondag 6             Broodbakken: kinderen van alle leeftijden kunnen hun eigen broodje maken.

Maandag  21         Poppenkast (2e Pinksterdag): er is om 14:30 uur een voorstelling van Poppenkast Stromboli. De boerderij is op beide Pinksterdagen geopend van 14.00 – 17.00 uur.

Juni   

Zondag 3              Amstellanddag (13:00 – 16:00 uur):  Op het zogenaamde Bovenland, tegenover de speelboerderij kunnen kinderen, onder begeleiding van natuurgidsen van IVN Amstelveen (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en Natuur- en Milieu Educatie (NME) Amstelveen, onderzoek doen naar de kwaliteit van het water en naar de dieren die in het water leven. In of bij de veenschuur op het terrein van de speelboerderij gaan natuurgidsen van IVN Amstelveen met kinderen uilenballenpluizen.

Tevens is er in het leslokaal brood bakken; onder begeleiding van de vrijwilligers kunnen kinderen hun eigen broodje kneden, laten afbakken en daarna lekker opeten.

Theehuis ‘In den Pappot’ en de speelboerderij zijn speciaal voor de Amstellanddag open van 13:00 tot 17:00 uur.

Zondag 10            Boerenlanddag (13:00 – 16:00 uur), programma wordt later bekend gemaakt via deze website.

Zondag  24           Bijendag; Imkervereniging Amstelland geeft een demonstratie honing slingeren en er is verkoop van honing en andere bijenproducten. Daarnaast kunnen kinderen een eigen waskaars maken.

September       

Zondag 2             Broodbakken: kinderen van alle leeftijden kunnen hun eigen broodje maken.

Oktober    

Zondag 7             Broodbakken: kinderen van alle leeftijden kunnen hun eigen broodje maken.

Zondag 28          halloween; kinderen kunnen een pompoen kopen en aan een van de kraampjes uithollen. De heks verteld spannende verhalen in de veenschuur en kinderen kunnen zicht laten schminken.

November

Zondag 4           Broodbakken: kinderen van alle leeftijden kunnen hun eigen broodje maken.

December

Zondag  2        Speculaasjes bakken: In plaats van brood bakken mogen kinderen hun eigen speculaasjes bakken en tevens gaan de bakkers pepernoten bakken. Kinderen kunnen deze overheerlijke pepernoten komen ruiken en proeven!