Ons dierbestand

Speelboerderij Elsenhove is een oude boerderij. Vroeger werden hier vooral koeien gehouden. Nu houden we hier heel veel verschillende zeldzame Nederlandse rassen, met de nadruk op Noord-Holland. In de commerciële landbouw zijn deze rassen bijna helemaal verdwenen omdat ze niet genoeg eieren leggen, niet genoeg melk geven of niet snel genoeg groeien. Toch zijn de rassen het waard om bewaard te blijven omdat ze net als oude gebouwen en schilderijen vertellen wie we zijn: cultureel erfgoed.

Twente Landgans

Speelboerderij Elsenhove heeft het predicaat  “Erkend educatief centrum”, uitgereikt door de Stichting Zeldzame huisdierrassen, omdat wij op een positieve manier bekendheid geven aan de zeldzame rassen in Nederland en het werk van SZH. Kinderen en volwassenen kunnen op Elsenhove kennis maken met het levend erfgoed van Nederland. Daarnaast beschikt de boerderij over voldoende zeldzame Nederlandse rassen.

Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) geeft informatie over zeldzame Nederlandse rassen op www.szh.nl of www.zeldzamerassen.nl

Maar naast zeldzame Nederlandse rassen houden we ook andere boerderijdieren zoals ezels, kalkoenen, tamme ratten, cavia’s, tropische vogels enz.