Voliere

In de volière bij de avontuurlijke speeltuin worden tropische vogels gehouden die, doordat ze al generaties lang als kooi- en volièrevogel worden gehouden, geschikt zijn om als huisdier gehouden te worden. Het zijn en blijven vogels die dus wel voldoende ruimte nodig hebben om te kunnen vliegen en natuurlijk gedrag moeten kunnen blijven vertonen.

Zebravink

De zebravink is een klein vogeltje van 10-13 cm groot en komt van oorsprong uit Australië. De man is te herkennen aan de oranje wangen, die bij het vrouwtje (de pop) ontbreken.

Kanarie

De kanarie is de meest gehouden kooi- of volièrevogel. Oorspronkelijk komt hij in het zuidelijk deel van Europa en het noorden van Afrika. De in het wild levende soort is wat grauwer van kleur dan de gekweekte rassen. Kwekers kweken vaak op kleur, hierdoor kun je kanaries in vele kleuren aantreffen.

Dat de Canarische eilanden voor de kust van Afrika hun naam aan deze vogel te danken hebben is onjuist. De Canarische eilanden hebben hun naam te danken aan de honden (Canis in het latijns) die daar (blijkbaar) veel rondliepen. Vrij vertaald werden de eilanden toen de Canarische eilanden genoemd en waarschijnlijk komt daar de naam kanarie vandaan.

DiamantduivenDiamantduif

Het diamantduifje is een klein duifje met een grijsachtige kleur, hij heeft fijne witte vlekjes op zijn vleugels en een opvallende rode, kale ring rond de ogen. Het diamantduifje komt oorspronkelijk uit Australië.

Rijstvogel

Rijstvogels komen uit Indonesië, China en de Filipijnen. Ze zijn 13 á 14 cm groot en komen in verschillende kleuren voor; grijs, wit, isabel, pastel, opaal en combinaties hiervan. Bij de mannen is de snavel wat forser en roder van kleur. De mannen zingen, de poppen niet.